Red Velvet cupcakes

Red velvet cupcakes: vroeger dacht ik altijd dat de kleur van dit cakeje werd gecreëerd door rode vruchten, maar niets is minder waar. De prachtige rode kleur wordt gecreëerd door rode kleurstof of bieten. Ondanks deze bijzondere producten zorgt de combinatie van vanille en cacao voor een heerlijke zachte en warme smaaksensaties.

Ingrediënten:
2 tl bakpoeder
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
2 el cacaopoeder
3 tl rode kleurstof
120 gram roomboter
200 ml karnemelk
200 gram bloem

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180.
Vul de cupcakeblik met cupcake vormpjes.
Meng in aparte kom de bloem, cacao, vanillesuiker en bakpoeder.

Mix in een ander kom de boter luchtig en voeg de suiker beetje bij beetje hier aan toen.
Voeg nu de eieren hier aan toe en vervolg dit met de kleurstof.
Blijf het beslag mixen totdat alles mooi rood van kleur ziet.

Mix nu de helft van het bloembeslag toe en vervolgens de karnemelk. Voeg het restant van het bloemmengsel toe en mix het tot een glad mengsel. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de cakejes af in circa 20 minuten.
Zet de oven nu uit en laat de cupcakes er nog even in staan voor 10 minuten.

Haal de cupcakes uit de oven om ze verder af te laten koelen en besmeer ze met een roombotertopping.

Plaats een reactie