Gehakt Wellington

Ingrediënten:
350 gram h.o.h. gehakt
1 teentje knoflook
1 tl komijn
2 tl rozemarijn
Klein potje wortel/doperwten (Hak)
1 rode ui
2 eieren
6 bladerdeeg-vellen
4 el bloem
Zout

Bereiding:
Laat de bladerdeeg-vellen in de koelkast ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd ui in kleine blokjes en pers de knoflook fijn.
Giet de wortels en doperwten af en snijd ook de wortels in kleine blokjes.

Meng de ui, knoflook, wortel en doperwten door het gehakt en breng het op smaak met de kruiden.
Voeg vervolgens 1 ei toe en meng het nogmaals goed door elkaar.

Strooi de bloem over het aanrecht en kneed de bladerdeeg vellen tot een soepele bal.
Rol het deeg uit tot een lengte van circa 60 cm lang en 30 cm breed.
Leg het deeg nu met de lange zijde naar je gezicht toe en verspreid het gehaktmengsel over het deeg.
Zorg er hierbij voor dat je rondom een ruimte overhoud van 1 cm

Smeer de randen in met een beetje ei en vouw de korte randen naar binnen. Rol het deeg nu op tot een mooi pakketje. Smeer nu ook de buitenzijde in met het overgebleven ei en besprenkel het deeg met een beetje zout. Kwast de buitenzijde van het deeg in met het overgebleven ei.

Bak de wellington af in circa 60 minuten totdat het deeg mooi krokant en goudbruin ziet.

Bron: aangepaste versie van recept ah.nl

Plaats een reactie