Crumble cake 

on

Dit recept is goed voor ca. 9 puntjes

Ingrediënten
Bodem en crumble 
300 gram bloem
300 gram suiker
380 gram ongezouten roomboter (zacht)

Vulling
2 appels
400 gram ingevroren fruit (bosvruchten)
120 gram bruine suiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de boter, suiker en bloem voor de bodem en crumble door elkaar voor circa 1 minuut totdat het mengsel begint te kruimelen.

Druk de helft van het deeg in een bakblik (25×25) die bekleed is met bakpapier en zet het blik in de koelkast.

Schil, ontpit en snijd de appels in blokjes. Verwarm nu in een steelpannetje het fruit voor de vulling en voeg de suiker er aan toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het circa 5 minuten zachtjes pruttelen.(zie bereidingstip)

Verwijder het bakblik uit de koelkast en schenk het fruitmengsel er overheen.

Verdeel nu de overgebleven crumble over de taart en bak het af in circa 35 minuten.

Bereidingstip
Wanneer het fruitmengsel er vochtig is kunt u het vocht afgieten en het overgebleven vocht later gebruiken voor bijvoorbeeld een smoothie.

Plaats een reactie