Maaltijdsalade

Dit gerecht is goed voor één grote salade

Ingrediënten
100-125 gram sla na keuze
20 gram crostini´s
30 gram pijnboompitten
4 plakjes Italiaanse ham
1 hand prei-kiemen
1 kipfilet
3 tl cajun kruiden
3 el olijfolie

Dressing: zie recept avocado-dressing bij smaakmakers

Bereiding
Meng de olijfolie en cajunkruiden door elkaar in een brede kom. Leg de kipfilet in de kom en smeer deze royaal in met de marinade. Bak de kipfilet op medium vuur totdat hij goed gaar is van binnen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en laat het afgedekt op te aanrecht afkoelen.

Bak de pijnboompitten (zonder olie) in een pan totdat ze lichtbruin zien. Laat ook deze even op het aanrecht afkoelen.

Leg de sla in een mooie grote kom. Snijd de ham in fijne stukjes en voeg deze evenals de prei-kiemen en crostini´s toe aan de sla. Als de pijnboompitten en kipfilet-reepjes zijn afgekoeld kun je deze ook toevoegen aan de salade. Hussel alles even goed door elkaar en maakt de salade af met een lekkere avocado-dressing.

Plaats een reactie