Popover

Dit recept is goed voor 6 tot 8 popovers

Ingrediënten
2 eieren
70 gram bloem
170 ml melk
10 gram boter + extra voor insmeren vormpjes
1 tl (0.5 klontje) maggie-kruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat de boter en eieren op kamer temperatuur zijn.

Stamp de maggie-kruiden d.m.v. een vijzel fijn.
Klop de boter samen met de eieren tot een romig beslag, voeg de melk en maggie-kruiden er aan toe en mix het nog even door elkaar.

Zeef de bloem om klonten in het beslag te voorkomen. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het mengsel, mix het beslag kort en meng het beslag vervolgens met een spatel door elkaar. Zo blijft het beslag luchtig.

Vet 6 vormpjes in met een beetje boter en schenk 4 a 5 el van het mengsel in de vormpjes(voor 3/4 vullen). Bak de popovers voor 20 minuten op 200 graden, verlaag de temperatuur nu naar 170 graden om ze nog even 5 á 10 minuten af te bakken. Laat ze daarna ca. 20 minuten buiten de oven afkoelen.

Baktip
Om inzakking te voorkomen is het te adviseren om de oven tijdens het bakken niet te openen.

Variatietip
Vervang de maggie-kruiden met vanillesuiker en bekleed de popovers met slagroom en fruit nadat ze zijn afgekoeld.

Plaats een reactie