Appel- en manderijnen jam/compote 

Ingrediënten
95 gram manderijnen
145 gram appels 
240 gram suiker
100 ml water

Bereiding
Leg een klein bordje in de koelkast.

Schil het fruit, verwijder het klokhuis en snijd/scheur de appel en manderijn in partjes.

Schenk het water in de koekenpan (met dikke bodem). Voeg het fruit en de suiker er aan toe en breng het aan de kook. Laat het geheel circa 20 minuten koken en roer het zo nu en dan.

Verwijder het bordje uit de koelkast en laat een druppel jam erop vallen. Hou het bordje nu schuin. Zodra de druppel blijft plakken en niet naar beneden zakt, is de jam gereed. 

Filter de jam en schenk de jam en compote nu in schone weck potjes en laat het even afkoelen voordat je het in de koelkast zet. 

Het filteren van de jam is natuurlijk optioneel. Vind je het lekkerder om de stukjes fruit in de jam te laten, schenk dan alles in een weck pot. 

Plaats een reactie