Hartige preitaart

Ingrediënten
6 plakjes
1 grote prei
150 gram parmaham
125 gram zongedroogde tomaten
1,5 tl tijm
200 ml room
7 eieren
300 gram brie
Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de taartbodem in met boter en bekleed de bodem met de bladerdeeg.

Spoel de prei af en snijd deze doormidden en vervolgens in halve ringen.
Snijd vervolgens ook de parmaham en zongedroogde tomaten fijn.

Bak de parmaham, tomaten en prei in een beetje olijfolie en breng het op smaak met de tijm.
Vul de taartbodem met het mengsel.

Snijd de brie ik plakjes en leg deze door het preimengsel heen.

Klopt nu de eieren en de room door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.
Giet vervolgens het mengsel over de preimengsel in de taartbodem.
Zet de taart in de oven en bak hem af in circa 45 minuten totdat de deeg mooi goudbruin ziet.

Plaats een reactie