Hapje met appel en brie

Dit recept is goed voor 10 hapjes

Ingrediënten
1 appel
10 plakjes brie
10 plakjes bladerdeeg
1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil en ontpit een appel. Snijd 10 dunne plakjes uit de appel.

Snijd nu 10 plakjes brie van ca 3 cm breed. Beleg de bladerdeegvellen met een plakje appel en brie en vouw de vellen dubbel. Druk de buitekant van de randen stevig aan. Gebruik hierbij eventueel een vork.

Kluts een eitje en smeer de bovenkant van de hapjes hiermee in. Bekleed de oven met een stukje bakpapier en leg de hapjes hierop. Bak de hapjes af in ca. 30 minuten. 

Smeer de hapjes tussendoor, om de 10 min, in met het restant van het geklutste eitje. Zo krijgen ze een mooi lichtbruin korstje.

Serveertip 
Erg lekker voor op een kaasplankje icm bijvoorbeeld druiven.

Plaats een reactie