Gehakt hapjes 

Dit recept is goed voor 20 hapjes

10 bladerdeegvellen
250 gram hoh gehakt
2,5 el teriyaki
2,5 el ketjap
1,5 tl ui kruiden
1,5 tl chili kruiden
2 teentjes knoflook
1 geklutst eitje
Kleine handje bloem
2 tl sesamzaadjes  (optioneel)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de bladerdeegvellen ontdooien in de koelkast. Pers de knoflook fijn in een kom en meng dit samen met het gehakt de teriyaki, ketjap, ui- en chili kruiden door elkaar.

Bestrooi het keukenblad met een klein beetje bloem. Maak van de bladerdeegvellen een grote bal en rol dit uit tot een rechthoek.

Maak van het gehakt 20 kleine balletjes en leg deze horizontaal in het midden van het bladerdeeg. Houd ca. 1 cm ruimte tussen de balletjes. Pak nu de twee bovenste punten van het bladerdeeg vast en vouw deze over de gehaktballen.  Pak nu een ronde of vierkante uitsteker en dieuw deze bovenop de gehakt-vulling.

Smeer de hapjes in met het geklutst eitje en besprenkel het eventueel met sesamzaadjes.

Bak de hapjes af in ca. 30 minuten

Tip
Om een mooie korst te creëren kan je de bovenkant, tijdens het bakken, nog een paar keer insmeren met een geklutst eitje.

Plaats een reactie