Mini lemon curd triffle

Dit recept is goed voor 4 shotglaasjes

Ingrediënten
8 plakjes cake
12 tl lemon curd smooth + 4 tl voor topping
100 ml slagroom
50 gram monchou
1 zakje vanillesuiker
Handje bosbessen

Bereiding
Klop de slagroom samen met de monchou en vaniliesuiker tot een glad en smeerbaar mengsel. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.

Snij 8 cirkeltjes uit de plakjes cake ter grootte van de shotglaasjes. Bewaar de overgebleven stukjes cake voor de topping.

Leg in ieder shotglaasje 1 blakje cake, druk deze goed aan en beleg ze vervolgens met een ruime tl lemon curd.

Pak het slagroom mengsel uit de koelkast en schenk in ieder glaasje 1 ruime tl van het mengsel over de lemon curd.

Herhaal dit proces nogmaals.

Verdeel de bosbessen als topping over de laatste laag slagroom en verkruimeld de overgebleven cake erover heen. Maak het gerecht eventueel af met nog een kleine tl lemon curd.

Plaats een reactie