Pesto

In Italië wordt de pesto vaak gebruikt bij pastagerechten. Buiten Italië is de pesto ook een groot succes op toast, over carpaccio en kip of als smaakmaker in salades, op pizza of broodjes. Pesto wordt vaak verward met tapenade. Tapenade echter bevat kappertjes en vaak ook olijven.

Hieronder een makkelijk recept die ikzelf vaak gebruik op een broodje caprese of inderdaad in een lekkere pasta(salade).

Ingrediënten:
0.5 teentje knoflook
25 gram basilicum
30 gram Parmezaanse kaas
30 gram pijnboompitten
Snufje zout
55 ml olijfolie

Bereiding:
Rasp de kaas fijn en bak de pijnboompitten (zonder boter/olie) lichtbruin.
Stop alle inredienten nu in een mixer en pureer alles fijn

Bewaartip:
De pesto is enkele dagen tot een week houdbaar in de koelkast als je het goed afgesloten hebt met bijvoorbeeld plasticfolie.

Extra tip:
Laat de pijnboompitten niet te lang bakken. Dit zorgt voor een bittere smaak.

Plaats een reactie