Panna cotta

Ingrediënten
250 gram slagroom
250 gram halfvolle melk
2,5 blaadje gelatine
50 gram suiker
1 vanillestokje

Bereiding
Verwarm de melk en slagroom in een steelpannetje. Laat het niet koken. Zo voorkom je dat het gaat schiften. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg los. Voeg het stokje en het merg aan de melk toe.

Week de gelatinblaadje voor 5 minuten in koud water.

Voeg het suiker toe aan het roommengsel en blijf het geheel roeren totdat de suiker is opgelost.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer het geheel totdat de gelatine is opgelost.

Schenk het mengsel in mooie glazen en laat het ca. 3 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.

Serveer het toetjes met nougatine en smullen maar. 

Serveertip 
Vervang de nougatine eens met vruchten- chocolade of caramelsiroop 

Plaats een reactie