Gekonfijte Kumquats

Ingrediënten
200 g kumquats
120 ml Cointreau
100 g suiker
90 ml honing
120 ml water
5 hele steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokjes

Bereiding:
Snijd de kumquats in de lengte doormidden en verwijder zoveel mogelijk de pitjes. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng zowel het stokje als het merg met de overige ingrediënten en breng het aan de kook. Gebruik hiervoor een pan met een dikke bodem. Breng het geheel voor 15 minuten aan de kook, totdat het dikker wordt.

Haal het mengsel van het vuur. Verwijder de kaneelstok, vanillestokje en de steranijs. Schenk het mengsel in een schoongemaakte weckpot, zet de potje op hun kop en laat het afkoelen. Zet de potjes vervolgens in de koelkast voor circa 24 uur.
Tip:
Heerlijk te serveren met Vanille room

Plaats een reactie