Frambozen-kokosblokjes

Ik zal heel eerlijk zijn, dit gerecht heb ik gevonden op een foodblog genoemd Kleurrijk Eten en is geschreven door Dan Lepard.
Het ziet er zo heerlijk uit en het is net even een andere traktatie dan anders. Daarbij heb je voor het bereiden van dit gerecht geen oven nodig. Om deze reden wil ik dit recept graag met jullie delen.

Ingrediënten witte mix:
150 gram poedersuiker
100 gram mascarpone
160 gram geraspte kokos

Ingrediënten roze mix:
100 gram diepvries frambozen
50 gram mascarpone
150 gram poedersuiker
200 gram geraspte kokos

Bereiding
Meng voor de witte laag de poedersuiker met de mascarpone en roer vervolgens de kokos erdoor.

Prak voor de roze laag de frambozen zijn en meng deze met de overige ingrediënten. Roer het geheel goed door elkaar totdat het een glad mengsel is.

Bedek de bodem en zijkanten van een ovenschaal met bakpapier.
Stort de witte laag op de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zorg dat de witte laag ongeveer een halve tot 1 cm dik is.
Stort het frambozenmengsel op de witte laag en druk ook deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
Denk het geheel af met plastic folie en laat het voor een nacht opstijven in de koelkast.

Haal het blok uit de vorm en snijd het door middel van een scherp mes in blokjes.

Tip:
Je kunt de frambozen natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld aardbeien of bramen.

Plaats een reactie