Pepernoten cheesecake met witte chocolade

Ingrediënten:
200 gr witte chocolade
200 gr brokspeculaas
400 gr roomkaas
90 gr boter
90 ml slagroom
75 gr kruidnoten
100 gr suiker
1 El bloem
2 eieren
15 gr boter
25 ml slagroom
30 gr suiker
2 El water

imageBereiding:
Verwarm de oven op 140 graden.
Smelt de 90 gram boter in een pan en verkruimel de speculaas fijn met de hand of in een keukemachine. Meng de koek met de boter. Vet de randen van een bakblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Schep de koekruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepel.

Smelt de chocolade samen met de 90 ml slagroom au bain Marie.

Mix ondertussen in een andere kom de roomkaas, suiker en bloem door elkaar todat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel en voeg de pepernoten er voorzichtig aan toe. Schenk het mengsel in het bakblik.

Verwarm de 15 Gr boter en de 25 ml slagroom in een pan todat de boter is gesmolten en zet de pan opzij. Verwarm ook gelijk de 30 Gr suiker met 2 El water in een pan todat het suiker is opgelost en licht bruin begint te kleuren. Zet ook deze pan van het vuur en voeg de caramel na een minuut toe aan het botermengsel. Schenk de caramelroom (verspreid) vervolgens over de cheesecake

Zet de bakblik in een grote bak/kom die gevuld is met water en zet het voor 1 uur in de oven. Zo bak je de cake au bain Marie. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast.

Plaats een reactie