Witlof loempia’s

on

Dit recept is goed voor zes rolletjes witlof

Ingrediënten
3 stronken witlof
6 plakjes grillham
4 plakjes kaas
6 plakjes bladerdeeg
2 tl sesamzaadjes
Handje bloem

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water aan de kook en kook de witlof voor ca.5 minuten. Laat de witlof even afkoelen terwijl je verder gaat met de bladerdeeg.

Bestuif het keukenblad met een klein beetje bloem. Rol de bladerdeegvellen stuk voor stuk iets langer uit.

Snijd de plakjes kaas door drieeen en beleg de bladerdeeg met een plakje kaas.

Snijd de stronken witlof doormidden, wikkel een stukje witlof in een plakje ham en leg dit op het plakje kaas.

Leg nog een plakje kaas bovenop de witlofrolletjes en wikkel de bladerdeeg om de witlof. Druk de naden stevig aan, smeer de bladerdeeg in met een geklutst eitje en bestrooi ze met een klein beetje sesamzaad.

Leg de rolletjes op de grill van de oven en bak ze af in circa 30 minuten. Smeer de rolletjes tussentijds nog een paar keer in met het geklutst eitje om een mooie goudkleurige korst te creëren.

Plaats een reactie