30 minuten chili

Goed voor 7 koppen

Ingrediënten:
1 ui
1 groene paprika
4 teentjes vers geperste knoflook
3 el chilipoeder
2 el komijn
1 el oregano
425 gram bonen
794 gram tomaten
500 ml groentebouillon
Snufje zout en peper
Water

Bereiding:
Snijd de ui en paprika in blokjes. Bak ze in een pan met een dikke bodem en voeg 1 el water toe zodra het aan de bodem begint te plakken. Bak de groenten circa 5 minuten totdat ze zacht voelen.
Voeg de knoflook, chilipoeder, komijn en oregano toe aan de groente en bak het samen voor een aantal minuten. Voeg de bonen, tomaten en bouillon toe aan het mengsel en zet het vuur wat hoger. Sluit de pan af met een deksel en laat het circa 20 minuten pruttelen. De chili is klaar wanneer de tomaten gebroken zijn en het mengsel ingedikt is. Breng de chili op smaak met zout en peper en serveer het warm.

Tip:
Serveer het met rijst of noedels.

Plaats een reactie