Ook wel Tarte Flambee genoemd. Het is oorspronkelijk een gerecht van Franse afkomst, maar wordt veelvuldig is Duitsland genuttigd. En nu ook in Nederland is het gerecht op diverse menu’s te vinden.
Flammkuche is een flinterdunne pizzabodem die besmeerd wordt met een topping van crème fraîche (alternatief kwark), kaas en kruiden.
Qua beleg kan je veel kanten op. Zowel zoet, hartig, vegetarisch, vlees en vis zijn te gebruiken als beleg. De komende tijd zal Kennie Koken een aantal variaties aan u presenteren.
Hierbij alvast het basisrecept voor de bodem:
Ingrediënten bodem:
1 zakje droge gist
400 gram bloem
Snufje zout
200 ml water
Ingrediënten Topping
Crème fraîche
Geraspte kaas
Zout en peper
Bereiding:
Haal het deeg uit de kom en rol het deeg tot een ronde bal.
Het ongebakken deeg kunt u een dag in de koelkast bewaren.
Topping
2 el crème fraîche of 2 el pesto
3 el geraspte kaas
2 tl oregano
6 plakjes parmaham per Flammkuche
Handje sla
Bereiding
Besmeer de Flammkuche in met, crème fraîche of pesto en breng het op smaak met een beetje oregano. Besprenkel de kaas erover en leg de Flammkuche nog ven voor 2 a 3 minuten in de oven. Op deze manier smelt de kaas lekker.
Beleg de bodems nu met de parmaham en maak het af met wat sla.