Chocolade (caramel) fudge

Dit recept is goed voor 15 stukjes fudge

Ingrediënten
200 gram pure chocolade
200 ml gecondenseerde melk
0,5 vanillesuiker

Bereiding
Bekleed de bodem en randen van een ovenschaal met bakpapier.

Breek de chocolade fijn in een kom, schenk de melk erbij en voeg de suiker er aan toe.

Verwarm het ingrdienten voor 1,5 minuut in de magnetron, roer het mengsel tot een gladde substantie en schenk het in de ovenschaal.

Dek de fudge af met plastic folie en laat het 1 uur in de koelkast staan.

Optioneel:
Ingredienten caramel-topping
30 gram bruine suiker
190 ml gecondenseerde melk
30 gram boter

Bereiding
Smelt de boter samen met de suiker op laag vuur in een steelpan. Voeg de melk er aan toe en blijf het mengsel roeren totdat het dikker begint te worden.

Schenk de caramel bovenop de chocolade-fudge en zet het weer terug in de koelkast om af te koelen.

Plaats een reactie