Caramel-saus

Ingredienten
100 gram suiker
75 ml slagroom

Bereiding
Schenk de suiker in een koekenpan. Zet de pan op medium vuur en laat de suiker smelten.

Zodra de suiker begint te smelten begin je het mengsel met een houten
pol-lepel te roeren totdat alles gesmolten is. Het mengsel ziet er nu mooi bruin uit.

Schenk nu heel voorzicht, beetje bij beetje, de room aan het mengsel toe.
Pas op, want de caramal zal behoorlijk gaan bruizen.

Zodra het bruizen begint af te nemen begin je het mengsel te roeren totdat er een glad mengsel ontstaat.

Schenk de caramelsaus is een pot en laat het rustig afkoelen. Zet het vervolgens tot gebruik in de koelkast.

Tip
Mocht je de caramel-saus uit de koelkast halen , dan kan het zijn dat de saus wat dikker/steviger is geworden. Zet de pot dan even in een kom met warm water en de siroop zal snel zachter worden.

Plaats een reactie