Chocoladetaart

Ingrediënten:
200 gram chocolade
100 gram bastagno
100 gram speculaas
150 + 50 ml slagroom ongeklopt
30 gram suiker
60 ml melk
90 gram boter + 50 gram boter

Bereiding:
Laat de 90 gram boter smelten in een pan en verkruimel ondertussen de bastaogne en speculaas (met bijvoorbeeld een vijzel). Roer de koekkruimels door de boter.

Bekleed een bakblik met keukenpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk het goed aan en zet de bakblik voor een half uur in de koelkast.

Verwarm ondertussen 150 ml slagroom in een pan en voeg de suiker en melk er aan toe. Zodra de suiker is opgelost verwijder je de pan van het vuur en voeg je de chocolade en 50 gram boter toe aan het mengsel. Schenk het mengsel over de koekbodem en laat het 3 uur in de koelkast staan totdat je het aansnijd. Klop de overgebleven slagroom op en serveer het bij de taart.

Plaats een reactie