Groene quiche

on

Ingrediënten

2 bosuitjes
0,5 groene paprika
1 handje doperwten
5 eieren
125 ml crème fraiche
Snufje zout
5 plakjes bladerdeeg
1 handje bloem
Klontje boter
Steunvulling

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quichevorm (ca 28 cm)in met boter.

Laat de bladerdeegvellen ontdooien en maak hier een bal van. Bestuif het keukenblad met bloem, rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ca 3 mm en leg het deeg in de quichevorm. Bekleed het deeg met een stuk bakpapier en leg de steunvulling erop. Bak het deeg circa 10 minuten en ga verder met de vulling.

Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd ook de paprika ik kleine blokjes en mix deze ingrediënten samen met de eieren, crème fraiche en doperwten in een kom.

Haal de quichevorm uit de oven en verwijder de steunvulling en bakpapier. Schenk de vulling over het deeg en bak de quiche af in circa 45 minuten.  

Plaats een reactie