Pittige Franse frietjes

Goed voor 24 a 32 patatjes

Ingrediënten:
1 el uienpoeder
1,5 tl knoflookpoeder
1,5 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl koriander
1/4 tl cayennepeper
Snufje zeezout
650 gram aardappelen
2 el citroensap
2×60 ml water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappels en snijd ze vervolgens in dunne stokjes.

Meng de kruiden door elkaar.

Schenk 60 ml water in een omrande bakplaat en leg de patatjes in de bakplaat met circa 1 cm tussen elkaar. Bak de patatjes af in circa 20 minuten en schep ze los met een houten lepel. Breng de patatjes op smaak met de citroen en kruidenmix en schud het zachtjes door elkaar. Voeg nogmaals 60 ml water toe aan de bakplaat en bak de patatjes nogmaals 20 minuten.

Prik met een vork in de patatjes om te zien of ze zacht zijn. Is dit niet het geval, laat ze dan nog even in de oven staan.

Plaats een reactie