Snicker-dessert

Ik heb veel snicker-toetjes voorbij zien komen, maar net niet het geen wat ik wou maken.  Tijd dus voor het creëren van een nieuw recept.

Dit gerecht is goed voor drie toetjes en de bereiding duurt circa 70 minuten.

Ingrediënten
Chocoladebodem- en topping
2x 65 gram chocolade na keuze
2x 1 theelepel pindakaas

Nougat vulling
150 gram marshmallows
1 zakje vanillesuiker
20 gram boter
20 gram pindakaas
50 ml room

Caramel
30 gram boter
70 gram suiker
70 ml room

Bereiding
Smelt voor de bodem 65 gram chocolade en 1 tl pindakaas au bain marie. Vul de drie kommetjes met de chocolade. Sla de kommetjes  voorzichtig even op het aanrecht zodat de luchtbellen verdwijnen en laat ze een aantal minuten afgedekt in de vriezer staan

Verwarm de vanillesuiker, boter en room in een pannetje op medium vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de pindakaas en marshmallows toe en blijf roeren totdat de marshmallows zijn opgelost.

Haal de kommetjes uit de vriezer en schenk de marshmallow-vulling over de chocolade. Laat de kommen nu afkoelen in de koelkast.

Voor de caramel verwarm je de boter en suiker in een pannetje. Laat het pruttelen totdat het licht bruin begint te worden. Schenk nu voorzichtig de room eraan toe. Pas op want de caramel kan gaan spetteren. Laat de caramel een klein beetje afkoelen en schenk het vervolgens over de Nougat-vulling. Zet de kommen weer in de koelkast.

Verwarm net als in het begin 65 gram chocolade en 1 tl pindakaas dmv au bain marie en schenk de gesmolte chocolade over de caramel.
Sla ook nu de kommetjes voorzichtig tegen het aanrecht zodat de luchtbellen verdwijnen.

Zet de toetjes nog even in de vriezer zodat de bovenste laag kan verharder en dan smullen maar.

Plaats een reactie